Robotik ve Kodlama Nedir?

Robot; Sensörleri sayesinde çevresini algılayan, aldığı bu girdileri yorumlayarak sonuçlar üreten ve bu sonuçları çıktı olarak verebilen aygıttır.  

Robotik; Bilgisayar, yazılım, makine ve kontrol birimleri ile beraber uzay bilimlerini de içine alan ortak bir çalışma alanıdır. Mekanizmaların tasarlanması, kontrollerinin gerçekleştirilmesi, elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamda kontrollerinin sağlanması için birçok mühendislik disiplinin bir araya gelmesiyle beraber ortaya çıkmaktadır.

Kodlama ile problemlere farklı yönleriyle bakıp çözümler üretebilmeyi, analitik düşünebilmeyi, sistemli ve yaratıcı düşünebilmeyi ve en kısa çözüm önerileri sunabilme becerileri gelişmektedir. Çağımızın gereklilikleri algoritmik düşünme, analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme, tasarım odaklı düşünme kodlama eğitimi ile sağlanabilmektedir. Bireyler algoritma mantığını kavradıklarında her şeyin belirli bir düzen içerisinde gerçekleştiğini, belirli bir sıra ile olmadığı zaman yapılması gereken işlemlerin gerçekleşmediğini kavrarlar. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısında da çok önemlidir.

Robotik ve Kodlama Kazanımları Nelerdir?

  • Algoritma kurma ve kurulan algoritmayı kodlama
  • Hesaplamalı düşünme temelinde analitik düşünebilme
  • Programlı ve değişkenleri dikkate alarak işlemler yapabilme
  • Problemler için en kısa yoldan çözüme ulaşma
  • Olaylara ve problemlere farklı bakış açılarıyla bakabilme
  • Sistemli ve yaratıcı düşünebilme
  • Gerçek bir programlama dilini öğrenme gibi kazanımlara kodlama ile sahip olursunuz.

Robotik ve Kodlama Atölyemizde çocuklarımızın motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olacağız. Bu yeteneklerin daha eğlenceli bir şekilde öğrenebilmeleri için robot setlerimiz ile çocuklarımızın eğlenceli bir şekilde vakit geçirerek yeteneklerini geliştireceğiz. Bu setler ile çocuklarımızın sadece motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmemektedir. Setlerin, programlanabilir olmaları sebebiyle çocukların algoritma mantığını da kavramalarını sağlamaktadır. 

Robotik ve kodlama atölyemizi her öğrenciyi ayrı ayrı önemseyerek, sınıfın ilerlemesine kolayca ayak uydurabilecek şekilde tasarlandık. Eğitmenlerimiz öğrencilerle birlikte her hafta bir robot yaparak ve yaptıkları robot üzerinden çeşitli projeler sergileyerek öğrencilerin yaratıcılığını ve uygulama yeteneğini geliştirecekler.

  • Başlangıç Seviyesi

Öğrencilerin ilk robotlarını yapma sürecidir. Basit robot montaj bilgisini kazandırılır ve elektrik elektronik yapısının prensiplerini öğretilir. Öğrenciler ayrıca LED, Zil, DC Motor gibi birçok bileşeni ve sensörlerin basit fonksiyonlarını öğreneceklerdir. Robot montajı dışında, robotlarını programlamayla doğrudan kumanda edebilecekler.

  • Orta Seviye

Başlangıç düzeyindeki mantıksal düşünme yeteneğini ve hayal gücünü geliştirmesine yardımcı olur. Ayrıca, robot bilimi alanında yaygın olarak kullanılan servo motor ve kızılötesi sensörün çeşitli uygulamaları da bu kursta öğretilecektir.

  • İleri Seviye

Öğrenciler robotlarını geliştirmek ve onlarla oynamak için birlikte çalışacaklar. Bu süreç dayanışma ruhunu geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Öğrenciler yeni geliştirilen yüksek-hızlı DC Motor ve çeşitli sensör tahtalarıyla büyük motorları birleştirme yeteneğine sahip olacaklardır.

Geleceğin Dili İle Hayallerini Kodla…

Zeka ve Yetenek Geliştirme Atölyesi İçin Hemen Ara… 0530 832 14 81