fbpx

Adana Masal Terapisi Eğitimi

Anlaşmalı Üniversite Onaylı Sertifika

Adana Masal Terapisi Eğitimi 

Adana Masal Terapisi Eğitimi, Adana Seyhan Masal Terapisi Eğitimi, Adana Çukurova Masal Terapisi Eğitimi, Adana Yüreğir Masal Terapisi Eğitimi, Adana Sarıçam Masal Terapisi Eğitimi, Adana Ceyhan Masal Terapisi Eğitimi, Adana Kozan Masal Terapisi Eğitimi, Adana Kadirli Masal Terapisi Eğitimi, Adana Yumurtalık Masal Terapisi Eğitimi, Adana Aladağ Masal Terapisi Eğitimi

Adana Masal Terapisi Eğitimi Hakkında,

Eğitim Türü : Uzaktan Eğitim (A-Sekron)

Eğitim Süresi : 1 ay

Katılım Ön Koşulu : Yok

Sertifika Veren Kurum : Anlaşmalı Üniversite

Sertifika Kapsamı ve Geçerlilik Süresi : Uluslararası ve Ömür boyu

Sertifika Sınav Türü : Çoktan Seçmeli Test

KDV bedeli : Eğitim Ücrete Dahil

Ödeme Seçenekleri : Havale / EFT / Kredi Kartı

Sertifika Sınav Soru Sayısı :10

Sertifika Sınav Hakkı : 5

Sertifika Sınav Başarı Puanı : 50 puan(5 soru)

 

   “Evvel zaman içinde,kalbur saman içinde pireler berber iken develer tellal iken ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken …” diye başlayan masallar hepimizin çocuckluğundan bir parça…Şimdilerde eskilerin masalları çocuklardaki ciddi travmaların iyileştirilmesinde en büyük etken…

     Masallarla büyüyen çocuklar, zihinlerinin ürettiği ruh dünyasının sembolik açıdan dışa vurmasına çok önemli bir rol oynar. Çocuklar için masal terapisi eğitimi; çocukların olaylara karşı davranışsal tepkilerini düzeltmek ve korkularını ve benzeri  fobilerini açığa çıkarmak için kullanılan psikoterapötik bir etkidir. Bu psikolojik çalışma yöntemi erken yaştan (bebeklik dönemi)  itibaren uygulanmaktadır.

    Masal terapisi eğitimi ile bir çok sorun bu zamana kadar aşılmıştır. Masal terapisi çocuğun ruhunda oluşan deformasyonları tespit etmede bir araç olarak kullanılır. Çocukta yaşanan dışsal durumların nedenlerini ortaya çıkarmada muazzam bir yöntemdir.

Çocukluk dönemi, psikodrama açısından ele alındığında çocukların ruhsal problemlerin rol gelişimleriyle ciddi bir ilişkisi vardır.Masallarda ele alınan her bir kahraman,çocuk için deneyimlediği yeni bir rol kaynağıdır. Masal kahramanları çocuğun rol birikimini geliştiren öğelerin başında gelir.

     Bazen  film izlerken ,kitap okurken kendimizi kahramanlardan birine daha yakın hissederken buluruz.Olayları benimsediğimiz kahramanın gözünden görür ona göre değerlendiririz.İşte bu süreç özdeşimle ilgili olan bir süreçtir.Çoğu zaman bir tv dizisi izlerken bazı sahnelerde gözlerimizden yaşlar akarken başka birinin kahkaha atarak karşılaması gibi durumlarda buna en büyük örnektir.

     Biz yetişkinler için bile bu denli aktif bir özdeşim içerisindeyken çocuklar için bu durum hayati bir önem taşımaktadır.çocuklar bu süreçte kim olacağını,büyüyünce ne olacağına ve kime benzeyeceğine dair gelişim sürecini tamamlamamıştır.Bu dönemde ilk özdeşim yapacağı kişiler anne-babasıdır.Rol model dediğimiz süreç aslında burada başlar. Bu süreci çevresini gözlemlediği süre boyunca ilerletir.

     Çocuklar bu dönemde kendi içsel duygularını dayandıracak bir figür bulamazsa (anne,baba,arkadaş,bakıcısı vs. ) bu boşluğu farklı şekillerde doldurmaya çalışacaktır.Masal terapisi eğitimi işte bu noktada çok önemlidir. Çocuğun hangi masal kahramanıyla kendini özdeştirdiğini hangi karakterle duygularının bir olduğunu anlamak için iyi bir yöntem olarak kullanılır. Bu yöntem bize çocuğun içsel dünyası hakkında dönütler verecektir. Aynı zamanda çocuğu, diğer kahramanların rollerine sokarak deneyimlemediği bir çok duyguyu da yaşatabiliriz.

     Masal terapisi ,çocukların ruhunu iyileştirmekten öteye onların zihinsel gelişimlerini de ciddi anlamda desteklemektedir.Özellikle dikkat eksikliği yaşan çocuklar başta olmak üzere öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara da fayda sağlamaktadır.

     Bu süreçte masalların sihri kadar uydurmasyon masallarda çok işe yaramaktadır.Çocukların davranışlarını düzeltmek adına bir çok olayla ilgili doğaçlama yapılan uydurmasyon hikayeler bu süreci desteklemektedir.Örneğin bir çocuğun kardeşi olacağını öğrendiğindeki yıkımı tedavi etmek için iyi bir yöntem olabilir.

     Bu süreçte bir diğer önemli konu da çocuğa en iyi şekilde fayda sağlamak için uzmanın masal anlatıcılığı ve masal birikimi olarak kendini geliştirmiş olması mühimdir.aksi takdirde masalların etkin bir şekilde iyileştirici olması önemini yitirebilir.İyi bir hikaye ve masal anlatıcısı 2 yaş ve sonrasındaki çocuk grubunun dikkatini rahatlıkla çekebilmeli ve çocukları masal içerinde kalmasını sağlayabilen kişilerdir.

     Masal anlatılırken örneğin; kullanılan ritim, tekrarlanan öge, seslerin kullanımı ve çocukların katılımı oldukça önemlidir.Masal anlatırken doğallıktan uzaklaşmamak da önemli olan bir diğer konudur.Abartılı jest ve mimikler yaptığınızda bu durum terapiden uzaklaşıp bir tiyatro havası yaratır ki bu da terapötik süreci uygularken isteyeceğimiz bir durum değildir.

     Bu süreçte masal terapisi uygulayan kişinin masal repertuvarının iyi olması önemlidir.Masalı çocuğa aktarmadan önce 40 kere okumak ve bu süreçte etrafınızda ne kadar çocuk varsa onlara anlatarak pratik yapmak oldukça önemlidir. Böylelikle bir çok çocukta, hangi bölümden etkilendiklerini, masal için verdiği tepkileri ölçebilir ve ona göre de kendinizi geliştirebilirsiniz.

     Anlatılan masalı hangi özellikte olan çocuklar tekrar dinlemek istiyor…Hangi çocuklar hangi olaylarla özdeşim kuruyor ve hangi olaylarla ilgileniyor…Tüm bunlara yanıt alabiliyorsanız elinizde iyileştirici bir “masal konusu” olacaktır.

     Eğer ebeveynseniz ve masal terapisi ile ilgileniyorsanız o halde çocuğunuzun hangi masalı benimsediği ve hangi masalı tekrar okumanızı istediğine dikkat ediniz.Bu size güzel bir yol göstericidir.Böylelikle çocuğunzun seçimleri ve aynı masalı dinlemek istemesi ile size ne anlatıyor rahatlıkla görebilirsiniz.

Masalların gücüyle çocukları iyileştirmeniz ve gülümsetebilmeniz dileği ile,

   Masal Terapisi Eğitimi, binlerce yıllık bir tecrübenin olduğu eğitsel bir modeldir. Masal Terapisi Eğitimi ile çocukların ve yetişkinlerin duygularını ve ihtiyaçlarını ifade etmelerini sağlayan metoda “Masal Terapisi” denir. 

     Masal terapisi eğitimi, bireylerin bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini ortaya koymalarını amaçlar. Masal Terapisi eğitimi bilişsel ve deneysel yöntemlerle zenginleştirilmiştir.

     Masalları herkes tecrübe etmiştir. Herkes, çocukluğundan beri bir hikâyenin içinde yaşamıştır yada yaşamaktadır. Çocuklar, çok küçük yaşlardan itibaren masallar aracılığıyla yaşadıklarını anlatmaya, iyi ve kötü gibi değer yargılarının farkına varmaya başlarlar.

     Tüm çocuklar kendi kurdukları hikayeler aracılığıyla oluşturdukları karakterlere bir ya da daha fazla özellik eklerler. Özellikle küçük çocukların, olmayan bir şeyi olmuş gibi anlatmasına tanık olmak olasıdır. Bu davranışın altında yalan söyleme güdüsünden çok daha baskın bir şekilde, öyküleştirme güdüsü vardır. 

      Çocuklar, doğrudan söyleyemedikleri ya da anlamlandıramadıkları bir olguyu, benzeterek, eşleştirerek ya da değiştirerek öykü ve masalların içinde kullanabilirler. Bunlar bir çeşit “yansıtma” davranışı olarak değerlendirilir ve yorumlanması oldukça zahmetli bir süreçtir. Bunu yalnızca iyi eğitim almış bir masal terapisti yapabilir.  Yani, bir masal terapisti, 

  • Çocuğun iç dünyasına yakınlaşarak 
  • Sıralı bir şekilde verdiği kodları çözerek, 
  • Jung ve Arketipler ışığında masalların temel ögelerini kodlamaya hâkim olarak ve
  • Bu verileri çocuğun lehine kullanarak sorunun tespiti ve çözümünde etkin bir rol oynayabilir. 

      Masal terapisi aileler tarafından sıkça tercih edilen güvenli ve etkili bir yoldur. Çocuğun da keyif alarak dahil olacağı bir sürecin işleyişini öğrenmek için Koç Eğitim Sertifika aracılığıyla, masal terapisi ile ilgili temel noktaları öğrenebilir, masal terapisinin adımlarını keşfedebilir, öykü içinde size sunulan ipuçlarını değerlendirmeyi mümkün kılabilirsiniz.

 

 

 

Masal Terapisi Nedir ?

  • Masal Terapisi,  Hikaye ve masallar ile çocukların kendilerini ifade etmeleri, ihtiyaçlarını dile getirmesini sağlayan özel bir terapi türüdür. Çocukların masal ve hikayelerle kendilerini ifade etmesini sağlayan özel bir terapi yöntemidir. Masal terapisi,  Çocukların karşılaşabileceği duygusal, düşünsel, davranışsal ve de fiziksel sorunlarını masal ile aşmayı sağlayan bir terapi şeklidir.
  • Masal Terapisi çocuklar ve yetişkinler için teröpotik amaç için kullanılan bir yöntemdir.
  • Masal Terapisi diğer psikolojik tekniklerin işe yaramayacağı yerlerde yardımcı olur; olaylar ve karşılıklı ilişkiler felsefesi alanı ile ilgilidir.
  • Masal terapisi; eğitim, davranış düzeltme, yetiştirme ve karakterlerinin gelişimi, problemlerin kaynağını bulmak için çocuk masallarının kaynaklarını ve içeriğini kullanan bir psikoloji yönüdür.
  • Çocukların yetişkinler gibi kendilerini ifade etmeleri kolay değildir. Masal terapisi ile çocuklar kelimeleri kullanmak yerine masal ve materyalleri aracılığıyla, kendini ifade edebilmeyi, günlük yaşamında baş edemediği problemleri çözebilmeyi ve olumsuz davranışlarını değiştirebilmeyi öğrenir.

 

Adana Masal Terapisti Kimdir?

    Masal terapisti 3-13 yaş arası çocuklarla genelde karmaşık yaşam olayları ve psikolojik zorluklarından şikâyetçi vakalarla çalışmaktadır. Masal terapisti çocuğa iç görü kazanması, içsel çatışmalarının azalması ve duygusal kökenli okuma-yazma zorlukları ile başa çıkmasında yardımcı olur.

 

Adana Masal Terapisi Eğitiminin Amacı Nedir?

  • Masal Terapisi Eğitimi sadece bir masal okuma değildir. Masal terapisi eğitiminin amacı çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamaktır.
  • Masal terapisi eğitimi teknikleri ile çocuklar ve yetişkinler, duygularını tecrübe edinmeyi ve onları ifade etmeyi öğrenir.
  • Masal terapisi empati duygusunu ve diğerlerinin düşünce ve duygularına saygılı olmayı geliştirir.
  • Masal terapisi eğitimi ile yeni sosyal yetenekler ve aile ile olan ilişkilerini geliştirmeyi öğrenir.
  • Masal terapisi eğitimi ile kendine olan saygısını ve güvenini geliştirirken yeteneklerini de anlamasını sağlar.
  • Çocuk masalları ile çocuğun kendini ifade edebilmesi, günlük yaşamında bazı problemleri çözebilmesi ve olumsuz olan davranışlarını değiştirebilmesine yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen bir terapi tekniğidir.
  • Masal Terapi Tekniği 3 -13 yaş arasında kullanılır ve kendini anlatamayan ve travmatik çocuklarda yüksek etkinliktedir. Hangi masalların nerede kullanılacağı çok önemlidir. Bu eğitim bu doğru konumlandırmayı ve kullanım şeklini içermektedir.
  • Masal terapisi, oyun terapisi tekniğiyle birlikte kullanılınca daha etkili sonuçlar elde vermektedir

 

Adana Masal Terapisi Uygulayıcı Eğitim İçeriği Nelerdir?

  • Masal Nedir?
  • Masal Terapisi Nedir?
  • Masal ve Çocuk Arasındaki Bağ Nasıldır?
  • Masal Terapisi Eğitimi Kimlere Uygulanır?
  • Masal Terapisi Eğitim Teknikleri Nelerdir?
  • Masal Terapisinden Çocuk Nasıl Faydalanır?
  • Masal Terapisinin İşlevleri Nelerdir?
  • Masal Terapisti Kimdir?
  • Masal Terapisi Eğitimi Süresi ve Süreci Nasıl Olmaktadır?

 

Adana Masal Terapisi Sertifika Programına Kimler Katılabilir?
  • Masal Terapisi Sertifika Programı na Doktorlar,
  • Masal Terapisi Sertifika Programı na Sağlıkçılar,
  • Masal Terapisi Sertifika Programı na Psikologlar,
  • Masal Terapisi Sertifika Programı na Psikolojik Danışmanlar,
  • Masal Terapisi Sertifika Programı na Aile Danışmanları,
  • Masal Terapisi Sertifika Programı na Pedagoglar,
  • Masal Terapisi Sertifika Programı na Psikiyatrlar,
  • Masal Terapisi Sertifika Programı na Çocuk Gelişim Uzmanları,
  • Masal Terapisi Sertifika Programı na Özel Eğitim Uzmanları,
  • Masal Terapisi Eğitimine Sosyal Hizmet Uzmanları,
  • Masal Terapisi Eğitimine Rehber Öğretmenler,
  • Masal Terapisi Eğitimine Sınıf Öğretmenleri,
  • Masal Terapisi Eğitimine Okul Öncesi Mezunları,
  • Masal Terapisi Eğitimine Kreşte çalışan personel ve bu bölümlerde lisans eğitimi gören 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve ilgi duyan ebeveynler.

 

Adana Masal Terapisi Eğitimi İstihdam Alanları

  • Masal Terapisi Eğitimi Sertifikası ile Hastanelerde,
  • Masal Terapisi Eğitimi Sertifikası ile Eğitim kurumlarında,
  • Masal Terapisi Eğitimi Sertifikası ile Psikolojik danışmanlık merkezlerinde,
  • Masal Terapisi Eğitimi Sertifikası ile Aile danışma merkezlerinde,
  • Masal Terapisi Eğitimi Sertifikası ile Ana okullarında,
  • Masal Terapisi Eğitimi Sertifikası ile Kreşlerde
  • Masal Terapisi Eğitimi Sertifikası ile Psikiyatri merkezlerinde eğitimin getirdiği kazanım ve yeterliklere ve etik değerlere uygun şekilde çalışabilirsiniz.

Masal Terapisi Eğitimi İle Fayda Sağlanan Vakalar

  • Masal terapisi eğitimi ile depresyon, anksiyete, öğrenme güçlüğü ve dikkat eksikliği hiperaktivite gibi psikolojik sorunları
  • Masal terapisi eğitimi ile ailede yaşanan çatışma,  boşanma ya da ayrılık durumları,
  • Masal terapisi eğitimi duygusal, fiziksel yâda cinsel tacize uğramış çocuklar,
  • Evlat edinilmiş çocuklar,
  • Sevilen birinin ölümü ya da hastalığı ile uğraşan çocuklar,
  • Aile içi şiddet gören çocuklar,
  • Kronik hastalık ile uğraşan çocuklar,
  • Dikkat eksikliği tanısı almış çocuklar,
  • Öfke kontrol bozukluğu olan çocuklar,
  • Ayrılık anksiyetesi yaşayan çocuklar,
  • Kısaca masal terapisi ile çocuklara yönelik bir çok vakanın ortaya konulması ve belirtilerinin gözlemlenmesini sağlanabilir.

 

Masal Terapisi Eğitimi Uygulamaları

     Masal terapisi eğitimin de deneyimsel yöntemler ve bilişsel terapi teknikleri kullanılır. Çocuklarla yeniden masal yazma, teröpatik dille yazılmış masalları okuduktan sonra devamında analizler yapma ve bilinen masalları değiştirerek yeni masallar oluşturma vb . çalışmalardan oluşur.

 

Masal Terapisi Eğitimi Sertifikasının Katılımcılara Faydaları

Masal Terapisi Eğitimi Sertifikası ile katılımcılara masalın dünyasına alır ve çocuklar için masalın önemini kavratır.

Masal terapisi eğitimi sertifikası ile katılımcılar masal terapisi tekniklerini öğrenir.

Masal Terapisi Eğitimi sertifikası ile katılımcılar masal terapisti olmaya hak kazanır.

Masal Terapisi Eğitimi sertifikası ile katılımcılar öğrendiği yöntem ve tekniklerle çocukların psikolojik, travmatik, davranışsal bozuklukları gibi durumlarda masal ile fayda sağlamayı öğrenirler.

Masal Terapisi Eğitimi sertifikası ile katılımcılar kendine saygısı olan, farkındalık bilincinde olan çocukların yetişmesine katkı sağlar.

 

Masal Terapisi Eğitimi ile Çocukların Kazanımları

Masal Terapisi eğitimi, masal okumaktan ziyade çocukların kendileri iyi hissetmeleri sağlayan bir terapi yöntemidir.

Masal Terapisi eğitimi, çocukların kendini doğru ifade etmesini sağlar.

Masal Terapisi eğitimi, Çocukların iç dünyasını girerek onları daha iyi anlamamızı sağlar.

Masal Terapisi eğitimi, Çocukların hayal dünyasını ve düşünsel becerilerini geliştirmeyi sağlar.

Masal Terapisi eğitimi, Çocukların sosyal yetenekleri yanında hem aile hem de çevresel iletişimleri geliştirmesini sağlar.

Masal Terapisi eğitimi, Çocukların günlük hayatta gördüğü objeleri, canlıları daha iyi anlamasına ve kavramasına yardımcı olur.

 

Çok Talep Edilen Diğer Eğitimimiz,

Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitici Eğitimi

 

 Uzaktan Eğitim Sistemi Kullanımı

  • Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifreleri sms ve e-posta yoluyla gönderilecektir.
  • Kullanıcı adı ve şifre ile internet sitemiz üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilirsiniz.
  • Eğitim Videoları, ders dokümanları ve sınavınız sistemde yüklü bir şekilde olacaktır.
  • Eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleye bilirsiniz.
  • Eğitim Videolarını tamamladıktan sonra Sınava giriş yapabilirsiniz.
  • Eğitim süresi dolmadan en geç 1 gün önce online sınavınızı gerçekleştirip eğitiminizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.
  • Sınavdan başarısız olan kursiyerlerimize ücret almadan tekrar sınava giriş imkanı sunulmaktadır.
  • Sınav da başarılı olan kursiyerlerin Sertifikaları, 1 ay içerisinde belirlemiş oldukları adrese gönderilmektedir.

 

 

Masal Terapisi Eğitimi Sertifika Programı,  Detaylı Bilgi İçin,WhatsApp İletişim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir