fbpx

Otizm Eğitmenlik Eğitimi Ve Sertifikası Veren Üniversiteler

Otizm Egitmenlik Egitimi

Otizm Eğitmenlik Eğitimi Ve Sertifikası Veren Üniversiteler

Koç Eğitim Sertifika, 12 yıllık sektör deneyimi ile; A sekron, canlı ve örgün eğitim sistemini baz alarak binlerce kursiyere donanımlı bir eğitim vermiştir. Ayrıca canlı ders imkanını da süresiz tanımlamaktadır.

Otizm Eğitmenlik Eğitimi ve Otizm Eğitmenlik Sertifikası veren üniversiteler olan Anlaşmalı Üniversite Onaylı Sertifika veya Vakıf Üniversitesi Onaylı Sertifika ile mezun ederek hayallerindeki mesleği yapma yolunda ilk kapıları aralamalarına yardımcı olmuştur. Bu sayede bir çok kursiyer sertifikaları ile işe başlamıştır.

Otizm Eğitmenlik Eğitimimiz ve sertifikalarımız müfredata uygun saat diliminde yer almaktadır. Bu sebeple eğitiminizin sonunda almış olduğunuz Anlaşmalı Üniversite Onaylı Sertifika veya Vakıf Üniversitesi Onaylı Sertifikayı kullanım alanında herhangi bir problem yaşamamaktasınız. Aynı zamanda sertifikalarınızı e devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Bu sertifikaları tüm kamu ve özel kurumlarda kullanabilirsiniz.

Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Otizmin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genetik ve çevresel faktörler sonucunda oluştuğu araştırmalarca kanıtlanmıştır. İleri baba yaşı, bebeğin oksijensiz kalması, doğumda yaşanan bazı problemler otizme sebep olabilmektedir. Günümüzde çok sık rastlanan bir rahatsızlık olan otizmin görülme olasılığı 110’da 1’dir.

Otizmin tanısı çok önemlidir, erken tanı ile eğitim gören çocuklarda ciddi anlamda ilerleme gözlenir. Belirtileri sosyal etkileşimde güçlük, iletişim ve dil-konuşma güçlükleri, sınırlı ilgi ve yineleyici davranışlar ile kendini gösterir. Otizm bir spektrum rahatsızlıktır yani geniş bir yelpazeye sahiptir. Tek tür değildir. Tanısını sadece uzmanlar koyabilir ve çocuğa 12 aylık olduğundan itibaren tanı konulabilir.

Otizmde diğer nöro-gelişimsel bozuklara göre eğitimde daha çok daha özel bazı yöntem ve teknikler kullanılmaktadır. Otizm alanında kullanılan eğitim, terapi ve tedavi yöntemleri çok çeşitlidir ve her geçen gün bunlara yenileri eklenmektedir. Her bir aile bireyinin ruhsal ve bedensel gereksinimlerinin karşılanması, bireysel psikolojik destek, eş-aile terapisi ve tedavileri ihmal edilmemelidir. Otizm hastalığı olan çocukların ailelerinin bir araya gelerek yalnız olmadıklarını hissedebilmeleri, deneyimlerini, buldukları çözüm yöntemlerini  paylaşabilmeleri, birbirlerine destek ve yol gösterici olabilmeleri tedavi sürecinin önemli bir parçasıdır.

Otizmde erken tespit ve eğitim çok önemlidir. Alanında uzman, eğitimli kişilerce verilecek bu eğitimler rehabilitasyon merkezlerinde ve özel eğitim okullarında sağlanmaktadır. Otizm rahatsızlığı tanı sonrası, aile otizm ile ilgili bilgilendirilir ve çocuk en kısa zamanda uygun eğitim programına yönlendirilir. Eğitime erken başlamak çok önemlidir. İlk belirtiler 6. ayda konulsa da ortalama olarak ülkemizde 18. aydan sonra otizmli çocuklar fark edilip özel eğitim merkezlerine yönlendirilir. Özellikle 3-5 yaş arası çocukların aldığı eğitimler onların ilerideki yaşantısını etkileyecektir. Eğitim programı uzmanlar tarafından ayarlanmalı ve çok yoğun olmalıdır. Oturma, yürüme, kalkma, yemek yeme, faaliyet yapma, su içme, uyuma ve daha birçok temel gereksinimleri yerine getirmek için programın ders saatleri çocuğa ve yaşına özel ayarlanarak yapılır. Otizm Eğitmenlik Eğitimi kesintisiz ve aynı kalitede olmalıdır. Sürekli değiştirilen merkezler çocuğun fizyolojik ve psikolojik açıdan etkilenmesine sebep olur. Haftanın yedi günü ve 12 ay süreyle derslere katılım sağlanmalıdır.  Otizmli çocukların özel eğitimleri öncelikle birebir sonrasında ise grup halinde yapılmaktadır. 

Otizm Eğitmenlik Eğitimi İçeriği

  • Otizm Nedir Otizmin Tarihçesi Otizmin Belirtileri nelerdir
  • Otizmin Belirtileri Otizmli çocuklarda görülen davranış problemleri ve çözümleri nelerdir
  • Otizm’in çeşitleri Otizm li çocuklarda iletişim bozuklukları otizmli çocuklarda problem çeşitleri
  • Otizmin Nedenleri Genler ve Çevrenin Otizmli çocuklara etkisi nelerdir
  • Otizmli çocuklarda davranış problemleri nelerdir Otizmli çocuklarda Pekiştireç çeşitleri nelerdir
  • Otizm’li çocuklarda Davranış problemleri ve Çözümleri Otizm’de Bilimsel Dayanıklı uygulamalar
  • Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarda iletişim becerilerini nasıl geliştirebiliriz
  • Otizm li Spektrum bozukluğu olan çocuklarda iletişim becerilerini nasıl geliştirebiliriz 2
  • Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarda Sosyal etkileşim problemleri ile başa çıkmak için neler yapmalıyız
  • Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarda tarama tanılama ve değerlendirme
  • Otizm tanısı almış bir çocukla çalışacak öğretmenin niteliği nasıl olmalıdır

Koç Eğitim Sertifika sitemiz üzerinden Otizm Eğitmenlik Eğitimi Programına Katılmak için Hemen Ara… +90 535 476 37 12 yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi dahil olabilirsiniz.

Otizm Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir