fbpx

Otizm Sertifika Programları 2022

Otizm Egitmenlik Egitimi 510x510 jpg

Otizm, doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında kendini gösteren karmaşık bir nörogelişimsel bozukluktur . Otizmin nedeni tam olarak bilinmese de genetik ve çevresel faktörlerden kaynaklandığı araştırmalarla kanıtlanmıştır. İleri baba yaşı, bebeğin oksijensiz kalması, doğumda yaşanan bazı problemler otizme sebep olabilmektedir. Günümüzde çok yaygın bir rahatsızlık olan otizm olasılığı 110’da 1’dir. Bu sık görülen rahatsızlığa sahip bireylerin özel eğitime ihtiyacı vardır. Otizm Eğitimi almış eğitmenler tarafından eğitim görmelilerdir.

Otizm Tanı Kriterleri

Otizmin tanısı çok önemlidir, erken tanı ile eğitim gören çocuklarda ciddi anlamda ilerleme gözlenir. Belirtileri, sosyal etkileşimde zorluklar, iletişim ve konuşmada zorluklar, sınırlı dikkat ve tekrarlayan davranışlarla kendini gösterir. Otizm spektrum bozukluğudur, yani geniş bir yelpazeye sahiptir. Tek bir tür değildir. Sadece uzmanlar teşhis edebilir ve çocuğa 12 aylıktan itibaren teşhis konulabilir.

Otizm Eğitimi

Otizmde diğer nöro-gelişimsel bozuklara göre eğitimde daha çok daha özel bazı yöntem ve teknikler kullanılmaktadır. Otizm alanında kullanılan eğitim, terapi ve tedavi yöntemleri çok çeşitlidir ve her geçen gün bunlara yenileri eklenmektedir. Ailenin her bir üyesinin zihinsel ve fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması, bireysel psikolojik destek, aile evlilik terapisi ve tedavisi ihmal edilmemelidir. Otistik çocuğa sahip ailelerin bir araya gelerek yalnız olmadıklarını hissetmeleri, deneyimlerini, buldukları çözümleri paylaşmaları tedavi sürecinin önemli bir parçasıdır. Birbirlerini destekleyebilir ve birbirlerine rehberlik edebilirler.

Erken teşhis ve eğitim çok önemlidir. Alanında uzman, Otizm Eğitimi’ni tamamlamış kişilerce verilecek bu eğitimler rehabilitasyon merkezlerinde ve özel eğitim okullarında sağlanmaktadır. Otizm teşhisi konulduktan sonra aileye bilgi verilir ve çocuk mümkün olduğu kadar uygun eğitim programına yönlendirilir. Eğitime erken başlamak çok önemlidir. İlk belirtiler 6. ayda konulsa da ortalama olarak ülkemizde 18. aydan sonra otizmli çocuklar fark edilip özel eğitim merkezlerine yönlendirilir. Özellikle 3-5 yaş arası çocukların aldığı eğitimler onların ilerideki yaşantısını etkileyecektir.

Eğitim programı uzmanlar tarafından ayarlanmalı ve çok yoğun olmalıdır. Oturma, yürüme, kalkma, yemek yeme, faaliyet yapma, su içme, uyuma ve daha birçok temel gereksinimleri yerine getirmek için programın ders saatleri çocuğa ve yaşına özel ayarlanarak yapılır. Otizm eğitimi kesintisiz ve kaliteli olmalıdır. Sürekli değişen merkezler çocukta fizyolojik ve psikolojik streslere neden olur. Dersler 12 ay boyunca haftada yedi gün alınmalıdır. Otizmli çocukların özel eğitimleri öncelikle birebir sonrasında ise grup halinde yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun dersler sonucunda otizmli çocuklar hayata kazandırılır.

Otizm Sertifika Programı’na Nasıl Katılabilirim ?

Otizm Sertifika Programı’nı tamamlayarak özel çocuklarla çalışma imkanınız olmaktadır. Kişisel gelişim için de katılacağınız eğitimimiz uzmanlar tarafından hazırlanmıştır. Eğitim sonunda alacağınız sertifika ile bu alanda çalışma imkanınız olacaktır. Koç Eğitim Sertifika olarak Otizm Eğitimi’mizi sizlere sunmaktayız. Daha detaylı bilgi ve sertifikanız için eğitim danışmanlarımızı aramayı unutmayın.

Koç Eğitim Sertifika sitemiz üzerinden Otizm Sertifika Programına Katılmak için Hemen Ara… +90 535 476 37 12 yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi dahil olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir