fbpx

Yozgat Sorgun Öğrenci Koçluğu ve Oyun Terapisi Eğitimi

Oyun Terapisi Eğitimi

Oyun TerapisiDevlet Üniversitesi Onaylı Sertifika

SÜPER KAMPANYA !

İKİ EĞİTİM BİR – ARADA – BÜYÜK KAMPANYA !

KAÇIRILMAYACAK FIRSAT !

Yozgat Sorgun Öğrenci Koçluğu – Eğitim Danışmanlığı  ve Oyun Terapisi Eğitimi

Yozgat Sorgun Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Eğitimi 120 saat

Oyun Terapisi Eğitimi 100 saat

Eğitim TürüUzaktan Eğitim (A-Sekron)

Eğitim Süresi : 1 ay İsteğinize Bağlı 2 – 3 Ay Yapılabilir.

Katılım Ön Koşulu : Yok

Sertifika Veren Kurum : Anlaşmalı Üniversite

Sertifika Kapsamı ve Geçerlilik Süresi : Uluslararası ve Ömür boyu

                   Gelecek Sertifika Sayısı: 2 adet

Sertifika Sınav Türü : Çoktan Seçmeli Test

                   Eğitim Saati :  100 + 120 Saat Toplam 220 SAAT

KDV bedeli : Eğitim Ücrete Dahil

Ödeme Seçenekleri : Havale / EFT / Kredi Kartı

Sertifika Sınav Soru Sayısı :10

   Yozgat Sorgun  Öğrenci Koçluğu Eğitimi, öğrencilerinin akademik ve sosyal başarı yolculuğuna koçluk yapmak isteyen eğitimciler, danışmanlar, idareciler, kendi çocukları ile iletişim becerilerini geliştirmek isteyen ebeveynler için özel olarak hazırlanmıştır. Bu eğitim program, katılımcıların etkin iletişim ve koçluk becerilerini geliştirerek, etkili öğretim tekniklerini kullanarak öğretmeyi hedeflemiştir. Öğrencilerle çalışmaktan keyif alıyor ve kendilerini keşfederek yaşamlarındaki maksimum performansı yakalamaları konusunda koçluk yapmak istiyorsanız, öğrenci koçluğu programımız ile ilk adımı atabilirsiniz.

     Yozgat Sorgun Öğrenci koçları, öğrencilerin yeteneklerini erken yaşta ortaya çıkarabilir, gerçek anlamda başarılı olacakları yolda yatkınlıklarını kendilerinin keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Öğrencilerimizin gelişim süreçlerinde onlara destek olmak hayati önem taşıyor. Onlara küçük yaşlardan başlayarak gerek okul yaşamlarında, gerekse aile, öğretmen ve arkadaş ilişkilerinde farkındalık kazandırmak ister misiniz?

Yozgat Sorgun Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Nedir?

   Yozgat Sorgun  Öğrenci Koçluk hizmeti MYK tarafından 6.seviye bir meslek olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde Öğrenci Koçluğu; yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; öğrenci koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, öğrenci koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir. Sosyal hizmet ve danışmanlık ile ilgili profesyonel meslek mensupları kategorisinde meslek olarak kabul edilmiştir.

Yozgat Sorgun Öğrenci Koçları Ne İş Yapar?

     Öğrenci Koçları danışanlarının kişisel ve profesyonel potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik farkındalık, gelişim ve çözüm seçeneklerini artırıcı ve bu yönde destekleyici çalışmaları yürütür.

     Öğrenci koçları, yeteneklerini erken yaşta ortaya çıkarabilir, gerçek anlamda başarılı olacakları yolda yatkınlıklarını kendilerinin keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

TEOG, YGS, LYS ve diğer sınavlara hazırlanan veya başarı oranlarını yükseltmeyi düşünen öğrencilerin uzun bir süre isteyen çalışmalarda karşılaştığı en büyük sorun iç disiplin, motivasyon ve öz güven eksikliğidir. Bir öğrencinin başarısı %50 teorik bilgiye, %50 ise motivasyon, iç disiplin ve öz güven yüksekliğine bağlıdır.İşte burada devreye öğrenci koçları girer.

     Öğrenci Koçluğu; sisteminde motivasyon, iç disiplin ve öz güven en yüksek düzeye çıkartılarak öğrenciye kendi mükemmelliğine nasıl ulaşacağına dair net ve etkili yollar gösterilmektedir.

     Öğrenci koçları ; bireylere başarıya ulaşmasını sağlayan pratik yaklaşımları sunar. Kısa sürede istenilen mükemmel sonuçlar elde edilir. Bireyleri, hedefleri için gerekli kaynaklara yönlendirir.

     Öğrenciler, Koçları yardımıyla şu anki durumlarının geleceklerini nasıl etkileyeceğinin farkına varacaklardır. Bu sayede dışarıdan herhangi bir zorlama olmadan kendilerine güzel bir gelecek hazırlamak için performanslarını sürekli arttırma çabasında olacaklardır.

Sınavlara hazırlanan öğrenciler için hedeflerine ulaşmanın pratik çözüm yolları ve istenilen hedef doğrultusunda kişinin yeniden şekillenmesini sağlayan mükemmel bir program Sınavlara artık stressiz girebilme şansınız var. Kişi potansiyelini yeniden keşfedecek ve zihinsel performansınız mükemmele ulaşacak.

Yozgat Sorgun Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Eğitim Sonu Kazanımları

  • Öğrenciyi geliştirecek süreçleri tasarlayacak ve bu tasarıma aileleri adapte etme becerisi kazanacaksınız.
  • Öğrencinin yaşamında ne zaman danışman, ne zaman takipçi, ne zaman motive eden, ne zaman ideal model olabileceğinizin bilincinde olacaksınız.
  • Öğrencinin yaşamındaki tüm süreçleri dengede tutabilme becerisine sahip olacaksınız.
  • Öğrencinin kişisel olarak hangi tarzda öğrenebildiğini ortaya çıkarabileceksiniz.
  • Öğrencinin zihnini ve duygusal değişimlerini takip edebileceksiniz.
  • Öğrencinin istenmeyen alışkanlıklarından kurtulmasına yardımcı olabileceksiniz.
  • Öğrencinin iletişim becerilerini yükseltebilecek siniz.
  • Öğrenciyi ihtiyaç duyduğunda psikolojik boyutta rahatlatabilecek ve yeni bir bakış açısına ulaşabilmesini sağlaya bileceksiniz.

Yozgat Sorgun Öğrenci Koçluğu Eğitimine Kimler Katılmalıdır?

  • Koçluk hizmeti vermek isteyenler
  • Bireylere hedefleri için yardımcı olmak isteyenler
  • Öğrencileri hedef belirleme ve başarıya ulaşma gibi kavramlarla tanıştırmak isteyenler
  • Öğrencilere yol haritası belirlemede destek olmak ve fayda sağlamak isteyenler
  • Eğitim verenler
  • Öğrencilerle çalışanlar
  • Öğrenciler ile iletişimini güçlendirmek isteyenler

Yozgat Sorgun Oyun Terapisi Nedir?

     Oyun ve oyuncaklar aracılığıyla çocukların ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel işleve oyun terapisi denir. Oyun terapistleri, çocuklar için güvenli bir ortam yaratmak üzere eğitim alırlar ve böylece çocukları istedikleri gibi oynamaya cesaretlendirilirler. Terapi sırasında, duygusal problemleri ifade etmelerine yardımcı olan çeşitli oyuncaklar kullanılır ve çocukların hayal güçleri esas alınır.

Çocuklar, duygularını anlamlandırmada ya da konuşmada yetişkinlerden farklıdır. Bu yüzden yetişkinlerle yapılan terapi şekli çocuklara uymaz. Çocuğun alışkın olduğu oyun ortamı, çocuk yaşadıklarını ve duygularını ifade etmeyi kolaylaştırır. Davranışlarını etkileyen kızgınlıklarını, korkularını, üzüntülerini, hayal kırıklıklarını anlayabilmek oyunlar sayesinde mümkün olur.

     Bir çocuğa “oyun oynayalım mı?” diye sorduğunuzda cevabı “hayır” olmayacaktır. Çünkü çocuklar oyun oynamayı severler. Çocuklar oyun vakitlerinde sadece eğlenmeyi hedeflerken, aslında oynadıkları oyunlar onların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunur. Çocuklar yetişkinler gibi duygularını sözel olarak değil, oyun yoluyla aktarırlar. Oyun sayesinde hem olumlu hem de olumsuz duygularını ifade edebilme fırsatı bulurlar.

     Bu nedenle, oyun çocukların iletişim kurabilmelerinin ve hayatı öğrenebilmelerinin bir yoludur. Ayrıca, çocukların rahatlamalarına yardımcı olur ve empati becerilerini geliştirir.,

Hiç bir dışsal kaynağı olmadan, çocukların doğası gereği motive oldukları oyun, psikoterapi sürecinde de yaklaşık 1900’den itibaren kullanılmaktadır. Oyun terapisi, çocukların duygularını ve yaşadıkları sorunları dışa vurma fırsatı vererek, bunlarla yüzleşmesini ve çözüm yolları bularak baş etmesine fırsat tanır. Bu terapi sürecinde yargılanmadan doğrudan kabul edilen çocuk, kendi problemlerini, duygu ve düşüncelerini ortaya koyarak kendini tamamen ifade edebilmektedir.

Yönlendirilmiş ve yönlendirilmemiş olarak iki çeşit oyun terapisi bulunmaktadır. Yönlendirilmiş oyun terapisi ile çocuğa direktif verilerek oyun oynaması sağlanır. Çocuk merkezli oyun terapisi olarak bilinen yönlendirilmemiş oyun terapisinde ise, oyunun kaptanı çocuktur. Çocuk her seansta hangi konuyu getireceğine kendisi karar verir. Terapistin görevi ise, çocuğu takip etmek, yönlendirmemek ve çocuğun kendi yaşadıklarını, duygularını ve kaynaklarını fark edebilmesi için aynalamak yani yansıtmaktır.

 

Yozgat Sorgun Oyun Terapisinin Amacı Nedir ?

    Yozgat Sorgun Oyun terapisinde amaç, oyun yardımıyla çocuğun iç dünyasını anlamak ve oyun üzerinden çocuğun kendisini ifade etmesine yardım etmek olarak düşünülebilir. Oyun terapisi odasında çocuğa gerçek yaşamında yapamayacaklarını canlandırma fırsatı da verilmiş olur. Kendisini tarafsız bir şekilde dinleyen ve kabul eden oyun terapistinin rehberliğinde çocuk, olmak istediği role bürünür ve bastırılmış duygularını ortaya çıkararak onlarla yüzleşir. Daha sonrasında onlarla nasıl başa çıkacağını da öğrenir.

Çocuklar sözel olarak aktaramadıkları duyguları ve düşünceleri oynadıkları oyunlar sayesinde aktarma fırsatı yakalarlar. Güvenli ve sınırları çizilmiş bir ortam içerisinde eğitimli bir oyun terapisti ile oynayabilmeleri için cesaretlendirilirler. Oyun terapistleri tarafsız olarak çocuğu birey olarak görürler ve düşüncelerine saygı duyarlar.

Bu süreçte çocuklara sorunlarını daha rahat ve doğal bir ortamda ifade edebilmeleri için değişik türde birçok oyuncak sağlanır. Çocuk oyun terapisinde tekrar tekrar oyun oynar, bozar yeniden oynar. Böylece aslında kendi kendini tedavi etmeye çalışır. Oyun terapistlerinin de buradaki en önemli hedefi çocuğun kendini özgürce ifade etmesini sağlamaktır. Oyuncakların yanında kendilerini sanat ve drama içeren oyunlar yoluyla ifade edebilmeleri için de fırsatlar yaratılır.

Yozgat Sorgun Oyun Psikolojik Açıdan Nedir?

Çocuklar, yaşadıkları sorunların çoğunu yetişkinlerle ve hatta arkadaşlarıyla paylaşmak yerine içlerine atarlar. Sorunlarını belli edemeyecek kadar çok korktuklarından ya da kendilerini sıkıntıya sokan şeyin ne olduğunu bilmediklerinden bu duyguların içine sıkışıp kalırlar ve iletişim kurmada, duygularını dışa vurmada sorun yaşarlar.

Ebeveynler sorunun ne olduğunu sorduğunda çoğu zaman yanıt “ hiçbir şey” ya da “Bilmiyorum” dur (Kadusan, 2008). Çocuklar, gelişimsel açıdan anlaşılmalı ve araştırılmalıdır. Onlar minyatür yetişkinler olarak görülmemeli. Onların dünyaları somut  gerçeklerden bir tanesidir ve onların tecrübeleri çoğunlukla oyunla bağlantılıdır.

Duygusal dünyalarını araştırmak ve onların ifadelerini kolaylaştırma yolunu ararken terapistler onların gerçeklik dünyalarını ve sözel ifadelerini serbest bırakmalı, çocukların kavramsal ifade dünyalarının içine girmelidir. Doğal iletişim vasıtası kelimeye dökmek olan yetişkinlerin tersine çocukların doğal iletişim aracı oyun ve aktivitedir.

Yozgat Sorgun Oyun Terapisi Hangi Durumlarda Yardımcı Olabilir?

  • Travma Sonrası Stres Bozukluğu
  • Anksiyete/Endişe
  • Dikkat eksikliği ve hiperaktivite (aşırı hareketlilik) bozukluğu
  • Impulsivite/dürtüsellik
  • Okuma bozuklukları
  • Sosyal içe kapanıklılık
  • Güven eksikliği/depresyon
  • Sebebi anlaşılamayan baş ve karın ağrıları
  • Boşanma sonrası adaptasyon sorunları

Yozgat Sorgun Oyun Terapisi Eğitimine Kimler Katılabilir?

  • Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve Asistanları,
  • Psikologlar,
  • Psikolojik Danışmanlar,
  • Rehber Öğretmenler,
  • Sosyal Hizmet Uzmanları
  • Çocuk Gelişim Uzmanları,
  • Okul Öncesi / Anaokulu Öğretmenleri,
  • Özel Eğitim Uzmanları,
  • Aile Danışmanları,
  • Tıp ve Hemşirelik Mezunları

ve bu branşlarda eğitimine devam eden Lisans & Lisansüstü üniversite öğrencileri ile bu alanda çalışanlar eğitime katılabilirler.

Yozgat Sorgun Oyun Terapisi Eğitiminin İstihdam Olanakları

  • Özel eğitim merkezleri
  • Ana okulları ve kreşler
  • Özel danışmanlık merkezleri
  • Hastaneler vb. yerlerde çalışabilirler.

Uzaktan Eğitim Sistemi Kullanımı

  • Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifreleri sms ve e-posta yoluyla gönderilecektir.
  • Kullanıcı adı ve şifre ile internet sitemiz üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilirsiniz.
  • Eğitim Videoları, ders dokümanları ve sınavınız sistemde yüklü bir şekilde olacaktır.
  • Eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleye bilirsiniz.
  • Eğitim Videolarını tamamladıktan sonra Sınava giriş yapabilirsiniz.
  • Eğitim süresi dolmadan en geç 1 gün önce online sınavınızı gerçekleştirip eğitiminizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.
  • Sınavdan başarısız olan kursiyerlerimize ücret almadan tekrar sınava giriş imkanı sunulmaktadır.
  • Sınav da başarılı olan kursiyerlerin Sertifikaları, 1 ay içerisinde belirlemiş oldukları adrese gönderilmektedir.

WhatsApp İletişim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir