fbpx

En İyi STEM Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Programı

Stem Eğitmenliği Eğitimi

STEM Eğitmenliği Eğitimi dediğimizde disiplinlerarası bakış açısıyla kullanarak günlük hayattaki problemlere çözümler oluşturma metodu ile öğretmenlerin öğrencilerine vermesi anlaşılmaktadır. En iyi STEM eğitmenliği eğitimimiz STEM modelini öğrenerek eğitim vermeyi amaçlayan öğretmenlerin eğitim süresini anlatmaktadır.

Üretim yapan, dünya ile rekabet edebilecek ve üretici bir toplum olmanın yegane şartı fen ve matematik öğretiminin teknoloji ve mühendislik ile entegre edilmesi ile mümkündür. Öğrencilere analitik düşünme becerisi kazandırma, teoriden ziyade görerek uygulayarak eğitim verdiğimizdeki verimin daha arttığını gözlemleyerek daha yaratıcı bireyler yetiştirmiş olacağız. STEM Eğitmenliği Eğitimi ile öğrenciler problem çözme, soru sorma becerilerini geliştirir. Analiz etme, araştırma, eleştirel düşünme ve etkili iletişim kurabilme gibi temel becerilerini geliştirebilir. Bu sistemde dersler klasik bir müfredata kalınarak değil, çok yönlü ve proje tabanlı ilerlemektedir. Öğrenciler işledikleri tüm konu ile ilgili detayları sormaktadırlar. STEM’in dört bileşeni çerçevesinde disiplinlerarası öğrenmeye odaklanmaktadırlar.

STEM Eğitmenliği Sertifika Programındaki Etkinlikleri ve Uygulamaları

Bireyin günlük yaşamındaki sorunları çözmek için fen, matematik, teknoloji ve mühendislik süreçlerini birleştiren pedagojik bir yaklaşım olan en iyi STEM eğitmenliği eğitiminin en temel özelliklerinden biri; mühendislik tasarımının bilim, matematik ve teknoloji öğrenimi ile birleşmesi olarak görülüyor. Öğrenciler, fen bilgisi, matematik ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini, gerçek hayattaki problemlerini çözmek için kullanacak aktivitelerle geliştiriyorlar. Yani, modelin öne çıkan bir diğer temel özelliği de, öğrencilere, bu dört disiplinden hem günlük yaşamlarında, hem de ileride meslek hayatlarında kullanabilecekleri pratiklerin öğretilmesi.

STEM Eğitmenliği Eğitiminin tüm prensiplerinin ve faydalarının, sanatın içine ya da sanat yoluyla entegre edilmesi yaklaşımına ise STEM deniyor. STEM eğitimini bir başka seviyeye taşıyan bu eğitimi, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik dallarının arasına beşinci bir disiplin olarak sanatı (Art) katıyor. STEM, öğrencilerin bu önemli alanlarda öğrendikleri ile sanat uygulamaları, öğeleri, tasarım ilkeleri ve standartları arasında bir bağ kurarak öğrenmelerine olanak tanıyor.  Sınırların ve kısıtlamaların ortadan kalktığı bu eğitiminde merak, eleştirel düşünme, sorgulama ve inovasyon ile dolu bir öğrenme ortamı sağlanıyor.

STEM Eğitmenliği Sertifikası Programına Katılmak İçin Hemen Ara… +90 535 476 37 12  yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi satın alabilirsiniz.

STEM Eğitmen Eğitimi Sertifikası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir