fbpx

Temel Pedagoji Eğitimi Amaçları

Temel Pedagoji eğitimi sertifikası

Temel Pedagoji Eğitimi ; Pedagoji; Bireyleri kuramsal ve uygulamalı olarak eğitme ve öğretme bilgisi ve sanatıdır. Pedagoji; Çocukların geleceğe hazırlanmasındaki eğitim-öğretim uygulamalarının incelenmesidir. Pedagoji; Eğitim konusunda ve farklı öğretme metotları hakkında araştırmaların yapıldığı bir bilim dalıdır.

Pedagoji, öğretme ve öğrenme sürecini kolaylaştıracak farklı metodoloji ve teknikleri planlamak, yönetmek ve değerlendirmek için farklı yollar arayışıdır. Felsefe, sosyoloji ve psikoloji gibi diğer bilimlerden yararlanarak eğitim alanına, farklı açılardan ele alınması gereken karmaşık bir fenomen olarak yaklaşır. Her toplumda bireylerin nasıl hareket etmesi ve nasıl davranması gerektiğine dair yazısız kurallar vardır ve uzmanlar pedagoji biliminde bu kuralları temel alırlar.

Temel Pedagoji Eğitimi Sertifika programının amacı, çocukların gelişmesini sağlayan ve gelişmeleri için onları tetikleyen öğretici durumları planlamak ve geliştirmektir. Uzmanlar bu gelişimi fiziksel ve biyolojik alanda takip etmekle birlikte, psikolojik, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişim de eşit derecede önemlidir.

Çocuk Pedagojisi Nedir?

Bir bilim dalı ya da pedagojinin bir alt kolu olarak, çocuk pedagojisi çocukların nasıl olgunlaştıklarını, geliştiklerini ve büyüdüklerini araştırır. Bunlara ek olarak, çocukların hayatlarının ilk dönemlerinde edindikleri becerileri inceler. Bu dönemin önemi, bu yaşlarda gözlemlenen gelişimin, hayatın geri kalanındaki gelişim sürecini etkiliyor olmasıdır.

Çocuk pedagojisi çocukları değerlendirirken başka faktörleri de göz önünde bulundurur. Bunlar genellikle, sosyal, çevresel, ekonomik ve benzeri faktörlerdir. Her bir çocukla ilişkili olarak farklı farklı faktörlerin durum ile ilişkilendirilmesi gerekebilir.

Çocuk pedagojisi alanında uzman kişiler, çocuğun hayatının ilk yıllarında yeni beceriler edinmesine olanak sağlayan farklı stratejiler, metotlar, öğretici kaynaklar yaratmak, düzenlemek, yönetmek ve değerlendirmekle yükümlüdürler. Bunların hepsi çocukların bireysel büyüme ve gelişmelerine göre değişiklik gösterir.

Temel Pedagoji Eğitimi Özellikleri

  • Çocukların bireysel olarak eğitim açısından ihtiyaçlarını anlamanın yanı sıra, yaşadıkları çevre ve bağlamı göz önünde bulundurmak.
  • Çocukların eğitim anlamındaki ihtiyaçlarına; bireysel durumlarına ve gelişmişlik seviyelerine göre cevap aramak.
  • Çocukları kendi ayakları üstünde durarak büyüyüp gelişmeye teşvik etmek ve kendi başlarına karar almalarını sağlamak.
  • Aileler ve farklı eğitim merkezleri ile birlikte çalışmak.
  • Eğitim programları oluşturmak, koordine etmek, yönetmek ve değerlendirmek. Bu yalnızca okullarda değil, şirketler, STK’lar, kurumlar gibi farklı yerlerde de yapılabilir.
  • Daha geniş kapsamlı eğitim politikaları oluşturmak ve bu politikaları analiz etmek.
  • Erken çocukluk döneminde eğitim ile ilgili ödenek, araştırma ve eğitim olanakları sağlamak.

Koç Eğitim Sertifika ile Üniversite işbirliği ile hazırlanan Temel Pedagoji Eğitimi ile çocuk denen varlığa doğru bakış açısı ile bakma, onun bu dünyadaki yerini kavrama, onun gözüyle dünyaya bakabilme, onun gelişimindeki önemli basamakları görme ve çocukla doğru iletişim kurabilme başlıkları ele alma becerilerine sahip olacaksınız. Temel Pedagoji sertifika programı ile duygu eğitimi, mahremiyet eğitimi, öz güven eğitimi, sorumluluk eğitimi, sınır eğitimi gibi temel konular hakkında bilgi ve beceri sahibi olursunuz. Temel Pedagoji Sertifika Programı ile kursiyerlerin çocuğa zorlandığı durumlarda doğru rehberlik edilebilmesi hedeflenmektedir.

Temel Pedagoji Eğitimi Sertifika Programına çocuğa temas eden ve çocukla çalışan herkes katılabilir.

Temel Pedagoji Sertifikasına sahip olarak Kreş, Anaokulu, Çocuk Atolye ve Kuluplerinde, Otellerde, Belediyelerde iş imkanlarına sahip olursunuz.

Temel Pedagoji Eğitimi Sertifikası Programına Katılmak İçin Hemen Ara… +90 535 476 37 12  yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi satın alabilirsiniz.

Temel Pedagoji Eğitimi Sertifikası

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir