fbpx

Aile Danışmanlığı MEB Onaylı Sertifika

Aile Danışmanlığı MEB Onaylı

Kimler Aile Danışmanı Olabilir ?

 

Aile Danışmanlığı MEB Onaylı mı Arıyorsunuz? Kimler aile danışmanı olabilir, aile danışmanı aileler arasındaki yapısal yaşanmış soruların gidermek ve sorunsuz bir aile kavramının ortaya çıkması adına gerekli ortamı oluşturan bir danışmanlık sistemidir aile bir eserleri arasında oluşmuş olan sorunları çözmek adına bütün aileyi danışmanlık içine alarak toplu bir şekilde sorunu çözmektedir. Aile içerisindeki sorunlara karşı bütüncül bakış açısıyla yaklaşır ve bireylere kurallar roller veya sorun çözme yeteneklerinin kazandırılmasını amaçlamaktadır aile danışmanları. Peki aile danışmanlığı sertifikası nedir aile danışmanı olarak çalışmak isteyen kişilerin ayrılması gereken sertifikanın aile danışma sertifikalıdır peki kimler aile danışmanı olabilir şu şekilde sıralayabiliriz: PDR, sosyoloji, tıp, psikoloji, hemşirelik, çocuk gelişimi, sosyal hizmet alanları içerisinde en az 4 yıllık bir lisans programından mezun olan kişiler bu eğitim programına katılarak sertifika sahibi olabilir.

 

Aile Danışmanlığı MEB Onaylı Eğitim İçeriği Nelerdir ?

 

Aile danışmanı MEB onaylı eğitim içeriği nelerdir aile danışmanlığı sertifikası eğitimi alırken kişiler bazı eğitim içerikleri üzerinden ders almaktır. Peki bu ders içeriklerinden bazılarını sayacak olur isek hangilerini sayabiliriz şu şekilde sıralayalım: Duygu yönetimi, objektif testler, cinsel tarafın, modüllerine giriş, cinsel terapi modül 1234, psikolojik danışma, becerileri kısa süreli çözüm, odaklı terapi, aile danışmanlığı, inanç sistemleri, temel danışmanlık becerileri, iletişim teknikleri ve aile içi iletişim sürece pozitif yaşam, çatışma ve problem çözme, becerileri aldatma, tükenmişlik, çocuklarda cinsel kimlik, psikolojik danışmanlık kuramları ve uygulamaları online danışma becerileri anormal davranışlar gibi eğitim konuları üzerinden kişilere eğitim verilmektedir.

 

Aile Danışmanlığı Ofisi Açma Şartları Nelerdir ?

 

Aile danışmanlığı ofis açma şartları nelerdir aile danışmanlığı merkezi açacağınız zaman bazı evraklar şart koşulmuştur. Bu evraklar ve hazırlanma süreci için şu şekilde bir süreç işlenmektedir. Gereken evraklar ise şu şekildedir: Asistan kişinin diploması, kimlik belgesi ve adli sicil belgesi, iş sözleşmesi, aile danışmanlarının diploması, aile danışmanlık sertifikası, kimlik fotokopisi, adli sicil belgesi ve tam zamanlı iş sözleşmesi, engelli ulaşımını kolaylaştıracak önlemler beyanı, açılacak ofisin krokisi bulunmalıdır. İtfaiyeden alınmış rapor, merkez müdürü ataması, merkezin adres ve telefon bilgisi beyanı, aile danışmanlık merkezi, iş akış sözleşmesi, deprem raporu yapı ruhsatı gibi evraklar aile danışmanlığı ofisi açacağınız zaman gereken evraklar vardır.

Eğitimi İncelemek ve Satın Almak için Arayın: https://kocegitimsertifika.com/egitim/aile-danismanligi-sertifikasi-480-saat/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir