fbpx

Aile Danışmanlığı Sertifikası

Aile danışmanlığı sertifikası

İlişkilerde yaşanan sorunların giderilmesi ve aile içi sorunlara farklı yaklaşımla bakmak aile danışmanının görevidir. Aile danışmanı, aile danışmanlığı eğitimi alarak kendini aile ve aile içi sorunlarda yetiştirmiş kişidir. Aile danışmanlığı sertifikası olmadan aile danışmanı olunamaz.

Aile danışmanlığı sertifikası sadece unvan vermez. Aynı zamanda aile danışma merkezi açmak için de gereklidir. Kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız aile danışmanlığı sertifikası ile hayallerinize ulaşabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Aile danışmanlığı eğitimi içerikleri belirlenmiştir. Toplamda 450 saat aile danışmanlığı eğitimi alıp kurs sonunda sertifika sınavına girersiniz. Başarılı olup aile danışmanlığı sertifikası alıp aile içi sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Akıl ve ruh sağlığı uzmanlarından daha kısa sürede ulaşacağınız kurumlardan biri de aile danışmanlık merkezleridir. Bu yerler eşlerin yaşadıkları sorunları özele indirger. Bireysel sorun çözümlemek yerine aile içi probleme odaklanır. Bu da sorunun kısa sürede ortadan kaldırılmasını sağlar.

Aile danışmanlığı eğitimi; uygulama, süpervizyon ve teori eğitimlerinden oluşmalıdır. Yasal olarak belirlenen uygulama ve süpervizyon eğitimlerini eksik aldığınızda aile danışmanı unvanı verilmez. Koç Eğitim Sertifika gibi kursları seçtiğinizde eğitim süreleri hakkında düşünmeniz gerekmez. Ders süresi fazla olarak hazırlanan aile danışmanlığı eğitimi sunulur.

Aile Danışmanlığı Eğitimini Alınca Ne Olur?

Aile danışmanlığı sertifika programını alınca ne olur ve kazanımlarım nelerdir diye düşünebilirsiniz. Aile danışmanlığı sertifikası daha geniş alanda çalışma fırsatı verir. Aynı bölümü okuduğunuz kişilerden avantajlı olursunuz.

  • Aile danışmanlık merkezi açabilirsiniz.
  • Aile danışmanlık merkezinde aile danışmanı olarak çalışabilirsiniz.
  • Bireysel danışmanlık hizmeti verebilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitim Programını Kimler Alabilir?

Aile danışmanlığı sertifika programını kimler alabilir merakında olmanız doğaldır. Çünkü aile danışmanlığı sertifikasını belli lisans bölümünü bitirenler alabilir. Açıkça sayılan 7 lisans programından mezun kişiler aile danışmanlığı eğitimi ile aile danışmanı unvanı alır. Bu kişiler;

  • Psikoloji
  • Sosyoloji
  • Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR)
  • Hemşirelik
  • Tıp
  • Çocuk gelişimi
  • Sosyal hizmet

Bu kişiler dışında aile danışmanlığı eğitimi alınsa da aile danışmanı unvanı verilemez. Kişisel gelişim eğitimi şeklinde alınabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir